5D-skjerm vises frem

Hvis du befinner deg i New York City for tiden eller har planer om å reise dit i umiddelbar fremtid, kan du sjekke ut dette sprø prosjektet på Museum of the Moving Image. Stewart Filmscreen – produsent av projeksjonsskjermer – viser frem en utstilling kalt "RealTime UnReal installation" som bruker selskapets såkalte Silver 5D-skjerm.

5D er i så måte en gimmick for å beskrive skjermens evne til å vise både 2D og 3D (2D+3D=5D). Installasjonen er designet av Thomas Soetens og Kora Van den Bulcke fra Workspace Unlimited, og benytter Silver 5D-skjermen for å demonstrere moderne 3D-muligheter.

Fusjon mellom fysisk og digitalt rom

Utstillingen skal vise fusjonen mellom fysisk og digitalt rom, og dette blir illustrert ved å bruke to stereoskopiske projeksjoner på en tosidig projeksjonsskjerm og programvare fra en spillmotor som har blitt skreddersydd og spesialtilpasset av kunstnerne.

Prosjektet skal blant annet vise umulige perspektiver og samtidige hendelser for å endre og leke med vår tradisjonelle oppfattelse av rom, noe som vitterlig høres spennende ut.

"RealTime UnReal er en oppslukende og interaktiv visning som oppmuntrer besøkende til å gå rundt skjermen, noe som gjør evnen til å ha flervinklet 3D nødvendig for suksessen til prosjektet," sier Soetens. "Stewart Filmscreen er den eneste produsenten som kunne levere den tekniske innovasjonen, produktkvaliteten og profesjonelle servicen vi trengte for å forsikre oss om at vår kreative visjon kunne bli virkelighet."

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Utstillingen startet 15. januar og skal vises i seks måneder til på Museum of the Moving Image. Rykter sier at utstillingen etterpå skal flyttes til andre steder, noe som bidrar til å øke sjansene for å se prosjektet hvis man er i USA fremover.

(Kilde: Electronic House)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen