5D-erstatter endelig på vei?

Sjelden har vel et speilreflekskamera vært så ivrig avventet som arvtageren til rundt tre år gamle Canon EOS 5D, noe som gjør sitt til at vi tror det er dette Canon nå refererer til i sine små ertesnutter som har dukket opp på Canon-sider over hele verden. Også i Norge har en slik dukket opp, akkopagnert av teksten "EOS-historien fortsetter..." og "Se fremtidens fototeknologi..." sammen med en liten flik av et bilde fra et kamera ser ut til å ha et forholdsvis stort prismehus, uten innebygget blits.

Reklamen er litt anderledes på Canons globale side. Her får man et større bilde, som egentlig ikke viser annet enn en silhuett av kameraets ene side, og knapt nok det. Bildet nedenfor stammer imidlertid fra Canon Japans webside, og det viser atskillig mer, om det skulle vise seg å være ekte vare. På dette bildet ligner silhuetten til forveksling på Canon EOS 5D. Dermed ser ryktene om at 5Ds erstatter skulle få utforming som 1D-serien ut til å ha fått seg et kraftig skudd for baugen.

Oppdatering:
Det japanske bildet er nå bekreftet, og stammer herfra. Takk til brukeren Håkki som postet URLen i forumtråden.

Det er forresten ikke bare bildene som tilsier at det er en ny 5D på vei. På lanseringspressekonferansen for Canon EOS 50D ble det bekreftet at Canon kommer med enda en speilrefleks i løpet av året, og høyt plasserte folk i Canon-konsernet har også tidligere bekreftet at 5Ds etterfølger skulle komme i løpet av 2008. To pluss to er som kjent ikke fem og en kvart, og vi trekker dermed våre helt klare slutninger om hva det er som er på vei.

Som om ikke det er nok, har kilder i Canon uttalt til Cnet Asia at de ville komme med en ny dSLR i slutten av september, og at den ville erstatte en modell som lenge har vært klar til utskiftning. Senior Editor i Cnet Asia, Reuben Lee, bekrefter dette overfor Akam: "...all we got form Canon is that they are introducing a new dSLR next month and that this new unit will replace a long overdue model. The company did not reveal any other details."

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen