5 Sigma-objektiver for Four Thirds

De nye objektivene har eksistert for andre kameraer en stund, så det er i så måte ikke noe nytt. Men det er gode nyheter for eiere av Olympus-kameraer, da de nå får et rimeligere alternativ til Olympus sine egne objektiver.

Disse objektivene blant Sigmas toppmodeller, med høykvalitets glass og flere av dem har også Sigmas HSM-autofokusmotor.

Følgende objektiver komme nå med Four Thirds-fatning:

  • 30mm F1.4 EX DC HSM
  • 18-50mm F2.8 EX DC
  • MACRO 105mm F2.8 EX DG
  • APO MACRO 150mm F2.8 EX DG HSM
  • APO 50-500mm F4-6.3 EX DG HSM

 

Alternativ tekst mangler
Sigmas utvalg av objektiver for Four Thirds

Som dere ser, er det mye lyssterk optikk. Unntaket er 50-500 (Bigma), som ikke er videre lyssterk, men til gjengjeld til byr den brennvidder tilsvarende 100-1000mm, og til for eksempel Safari i Afrika, vil det være et drømmeobjektiv for mange.

Fra før har Sigma hatt tre objektiver for Olympus, alle sammen i Sigmas rimeligste objektivserie. De nye er av høyere kvalitet, og vil konkurrere mer direkte med Olympus’ egne objektiver.

Ser vi på 150mm makro-objektivet fra Sigma, så koster det rundt 6000,- kroner. Det nærmeste man kommer fra Olympus er Olympus Zuiko Digital ED150mm F2.0, som koster omtrent 20 000,-. Da får du en blender mer, men du mister makrofunksjonen. Optisk sett skal Sigma-objektivet være svært godt, så det bør ikke skille alt for mye der. Du skal ikke se bort fra at Olympus-objektivet har andre kvaliteter som Sigma mangler, men Sigma tilbyr uansett et reelt alternativ, som både øker mulighetene for Olympus-eiere, og kan bidra til å presse ned prisen på Olympus-objektiver.

Det er bra, både for Olympus, og for alle som har investert i Olympus E-serien, at det blir større utvalg i objektiver.

For nærmere informasjon om de nye objektivene, ta en kikk i Produktguiden. Se også pressemeldingen fra Sigma på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen