5 megapiksler til Norge

Xcute gjorde entré på det norske markedet i fjor med Xcute DV1, som var første telefon her til lands med 3,2 megapikslers kamera. Nå ønsker selskapet å utvide porteføljen sin ytterligere og lanserer derfor fire nye modeller. Sammen med Frankrike er Norge det eneste landet i Europa som får glede av Xcutes nyeste.

DV80 - 5 megapikslers kamera
Først ute er DV80, som etter alt å dømme blir flaggskipet i selskapets nye telefonserie. Modellen plukker opp tråden der DV1 slapp, og blir trolig første modell her til lands med fem megapikslers kamera. Disse skal i følge kilder kunne interpoleres opp til hele åtte megapiksler, noe som gjør kamerabiten enda mer imponerende.

I likhet med DV1, så vil DV80 ha et stort antall innstillingsmuligheter for kameraet, nærmere bestemt 26 forskjellige moduser. Du har i tillegg mulighet til å bruke autofokus for å få skarpest mulig bilder, og blits for lysere bilder tatt om natten. I presentasjonen vi har fått at fra Xcute, nevner selskapet at kameraet vil bruke CCD-bildebrikke og at linsen vil bli produsert av Sony.

Det skal også være mulig å ta opp video i en oppløsning på 640 x 480 punkter med en bildefrekens på 30 bilder i sekundet.

Ser vi bort fra kameraet, har DV80 også en rekke andre godsaker å by på. Telefonen vil blant annet få både blåtann- og Java-støtte, noe vi savnet i DV1. Den vil også ha mediaspiller med støtte for avi-, asf- og mov-format, i tillegg til de vanlige musikkformatene.

Det er ikke kjent hvor stort minne telefonen vil ha, men vi har fått oppgitt at DV80 vil ha plass til minnekort av typen mini-SD som fås i størrelser på opptil 1 GB.

Skjermen har samme oppløsning som skjermen i DV1. Med andre ord er det snakk om en halv VGA-oppløsning på 240 x 640 punkter.

Skulle du ha lyst til å vise bildene i stort format, så kan du gjøre dette på TV-en. DV80 støtter nemlig TV-tilkobling, og kan dermed kobles fjernsynet via kabel.

DV50 - den lille halvbroren
DV50 befinner seg hakket ned på størrelsskalaen i forhold til DV80, men vil i stor grad være ganske lik. Eneste forskjell er at designet er noe annerledes, vekten er på noe magrere 100 gram og at DV50 vil få en CMOS-bildebrikke.

Både DV50 og DV-80 vil komme på det norske markedet i mai i år, samtidig som produktene lanseres i Taiwan.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen