5 megapiksler for GSM

Om du tror kameratelefonene du får i telebutikker i dag er noe banebrytende, må du tro om igjen. En av våre 1,3 megapikslers kameratelefoner ville knapt få en asiater til å løfte på øyenbrynet.

Da verdens første 3-megapikslers telefon kom fra Casio kunne den kun brukes i Japan. Den første 5-megapikslers telefonen ble annonsert av LG, og var kun brukende i Sør-Korea. Og da verdens første 7-megapikslers telefon ble vist av Samsung, var det naturligvis en sør-koreansk modell.

Nå ser det imidlertid ut som om også vi europeiske mobilbrukere skal få ta del i fremskrittene i kameraoptikkens verden. Samsung har nemlig kunnet vise frem den første 5-megapikslers telefonen for GSM-nettet; SGH-P860.

Når det kommer til ren oppløsning vil P860 kunne utkonkurrere et billig digitalkamera. Bilder kan tas i en oppløsning på helt opp til 2560 x 1920 piksler, som gir en detaljrikdom vi hittil bare har kunnet drømme om med en mobiltelefon.

Når det er sagt, vet vi lite om hva slags bildekvalitet P860 vil levere. Flere analytikere har påpekt at høyere oppløsning i kameratelefoner ikke er synonymt med høyere kvalitet.

Foruten vanlige bilder, har P860 også mulighet til å ta opp videoklipp. Det hele suppleres med en innebygget blitz og en digital zoom med opp til 4x effekt.

Telefonens TFT-skjerm skal være et hvert mobilkamera verdig, med sin oppløsning på 240 x 320 punkter og saftige 16,7 millioners fargedybde. Mye av skjermen kan skjules når telefonen ligger i lommen, for så å hentes frem ved å dra tastaturet på telefonen nedover.

Om man ikke skulle være fornøyd med å se bilder på en vanlig skjerm, er det mulig å koble P860 til TV-en ved hjelp av en SCART-kabel. Dermed kan man lett dele bilder og filmklipp med familie og venner. Dette ser ut til å bli en stadig mer vanlig funksjon i Samsungs modeller.

Det vites ikke hvor mye lagringsplass man finner i Samsungs nye. De offisielle spesifikasjonene viser imidlertid at telefonen vil bruke RS-MMC-minnekort, som er i ferd med å dukke opp i størrelser helt opp mot 1 GB.

Samsung har ikke gitt noen indikasjon på når vi kan vente SGH-P860 i butikkhyllene. Mye tyder på at selskapet ikke er fullt så ivrig på å lansere de mest banebrytende kameratelefonene sine som det har vært på å vise dem frem for presse og publikum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen