5 GB mobilt minne

Seagate har til nå holdt seg til å lage hardisker for datamaskiner, men nå ser det ut til at den anerkjente produsenten vil ha en bit av inntektene fra den mobile verden, når de nå lanserer en serie med hardisker som ikke er større enn en tomme, som er like stort som en femmer.

De nøyaktige dimensjonene til enheten er 43 x 36 x 5 mm, og vekten er på knappe 19 gram, noe som burde gjøre det til en temmelig smal sak å implementere hardisken i digitale kamera, videokamera, bærbare musikkspillere, PDA-er og andre håndholdte enheter.

Den nye serien har fått navnet Seagate ST1, og inneholder foreløpig to forskjellige hardisker, en med 2,5 GB minnekapasitet og en med hele 5 GB. Det er faktisk første gang i verden at det er blitt laget en så liten hardisk med så høy minnekapasitet.

5 GB er nok til å lagre opp til 125 timer med musikk i god kvalitet, noe som burde holde for selv de lengste fotturene i ødemarken. En hardisk vil imidlertid trekke mye mer strøm enn en vanlig minnebrikke, så batteriet blir en kraftig flaskehals hvis man planlegger en lengre tur uten lader.

Hardiskene har fått en ny teknologi som har fått navnet RunOn, som sørger for at man kan løpe, jogge, hoppe eller hva det måtte være uten at dette forstyrrer hardisken. En buffer på hele 2 MB sørger for jevn avspilling.

Hastigheten er det heller ikke noe å si på. Hardisken har en hastighet på 3200 rpm, og bruker knappe to sekunder fra den startes til den er klar til bruk.

Til nå er det så og si bare Hitachi som har brydd seg med å utvikle hardisker for håndholdte. Hitachi har allikevel ikke kommet opp med noe som kan måle seg med Seagate sin nye hardisk, men vi skal ikke se bort i fra at det dukker opp noe lignende fra den fronten etterhvert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen