50 timer musikk

Om du bruker mobiltelefonen din som mp3-spiller, har du ganske sikkert opplevd at batteriet går tomt for strøm mye raskere enn på en vanlige mp3-spiller. Noe av grunnen til dette er at telefonen må gjøre veldig mye på en gang. Resultatet er at telefonens batteri dør mye raskere enn på vanlige mp3-spillere.

Dette problemet mener nå elektronikkprodusenten NEC at de har løst. Ved å sette inn en ekstra prosessor som eksklusivt skal jobbe med musikk, mener produsenten at mobiltelefones batteri kan vare i opp til 50 timer før det må lades.

I dagens mobiltelefoner er det vanligvis bare én prosessor som utfører alle oppgavene i telefonen. Å spille av musikk krever relativt mye datakraft, og siden telefonen skal utføre andre oppgaver samtidig, har mobilprodusentene vært nødt til å utstyre telefonene sine med kraftige prosessorer som trekker mye strøm.

NECs nye prosessor avlaster telefonens hovedprosessor, siden den skal utføre musikkoppgavene alene. Den nye prosessoren er også spesialutviklet for å ta seg av musikkoppgaver, og vil bruke mindre strøm enn en vanlig prosessor. Dermed kan telefonen også utstyres med en mindre kraftig hovedprosessor som igjen trekker mindre strøm. Resultatet skal i følge NEC være en telefon som er mye snillere med batteriet. Produsenten hevder at eksisterende telefoner kan få ti ganger høyere batterilevetid med denne løsningen.

Den nye prosessoren, som for øvrig kalles uPD99910, er klar for levering. Om du er en mobilprodusent og vil øke batterilevetiden i telefonene du produserer, er det derfor bare å kontakte NEC.

(Kilder: Engadget.com, Slashphone.com.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen