50 prosent innen 2009

Om Portio Researchs siste spådommer for fremtiden slår ut, vil halvparten av jordens befolkning bruke mobiltelefon innen 2009. Grunnen til de dramatiske estimatene er at stadig flere mennesker i den tredje verden får tilgang på mobiltelefon, og Portio Research mener at det spesielt er veksten i det afrikanske mobilmarkedet som gir utslag. Portio forventer at Afrika skal få hele 265 millioner nye mobilbrukere de neste seks årene.

Etter at Kina i flere år har vært selve lokomotivet i den globale veksten av mobilbrukere, vokser mobilmarkedet i India nå enda raskere og er forventet å vokse mer enn det kinesiske innen 2011. Rett bak de to ligger Brasil, Indonesia og Nigeria på en delt tredjeplass over verdens 25 raskest voksende mobilmarkeder.

På en overraskende sjetteplass finner vi det amerikanske mobilmarkedet, som visstnok er forventet å vokse med 66 millioner brukere fra 2006 til 2011. At det amerikanske markedet vokser såpass mye overrasker, ettersom veksten ligger foran den i land som Pakistan, Mexico og Russland.

I Europa er utbredelsen av mobil nådd 100 prosent i flere land, og man vil dermed ikke se noen lignende vekst her. I stedet mener Portio at 3G vil skyte fart, mot manges forventning, og ha en markedsandel på over 50 prosent innen 2011. I Asia derimot, hvor 3G til nå har slått bedre an, vil andelen til 3G kun være på 35 prosent. Det vil allikevel gjøre Asia til verdens største 3G-marked med hele 1 milliard brukere.

Etter at antallet mobilbrukere nådde 2 milliarder brukere i 2005, mener Portio Research nå at vi står foran en dobling i løpet av de kommende seks årene. Portio hevder videre at Asia alene vil stå for 50 prosent av den totale brukermassen, og at Kina og India alene vil ha 1/4 av alle verdens mobilbrukere innenfor sine grenser.

(Kilder: Cellular-News, Portio Research)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen