50 millioner ukjente telefonnumre

50 millioner ukjente telefonnumre

I hvert fall er situasjonen slik hvis vi antar at nordmenn ikke er helt ulike britene.

I England har over 2000 personer besvart en undersøkelse utført for mobilselskapet Virgin Mobile. 40 prosent av de spurte forteller at de benytter årets første måned til å rydde opp i mobilen og fjerne telefonnumre hvis opphav de egentlig vet pent lite om.

Hele 15 prosent av britene innrømmer at byturer i alkoholpåvirket tilstand er den vanligste foranledningen til at ukjente numre ”plutselig” dukker opp på mobilen.

3-6 per måned
En tredjedel av de spurte forteller at de lagrer mellom 3 og 6 slike numre hver måned. Basert på dette svaret har Virgin Mobile regnet seg fram til at det finnes over en halv milliard uønskede numre lagret i engelske mobiltelefoner.

Overfører vi utregningsmodellen til norske forhold, tilsier dette at det finnes langt over 50 millioner ukjente numre lagret på norske mobiltelefoner.

Siden mange nordmenn ikke er helt ukjente med verken byturer eller alkohol, er det ikke helt urimelig å forestille seg at de engelske tallene kan overføres til Norge. Likevel er anslaget vårt konservativt, ettersom vi velger å slå av litt for den velkjente norske blygheten overfor fremmede mennesker.

12 ganger folketallet
Det er altså i høyeste grad en uvitenskaplig antakelse vi her snakker om. Men skal vi leke videre med tanken, må vi forholde oss til det merkelige faktum at antallet telefonnumre som er ukjente for mobileierne langt overstiger folketallet vårt på drøye 4,6 millioner. Det overstiger det faktisk nesten 12 ganger.

Dersom du er et sosialt og imøtekommende menneske som trives i hyggelig lag på byen, kan det derfor hende at det i disse dager sitter flere mennesker og fjerner nummeret ditt fra mobilen sin.

Det var kanskje ikke dette du forestilte deg da du smilte til den søte jenta ved bardisken i romjula?

Slapp av, ifølge undersøkelsen er det stor sannsynlighet for at du fremdeles tas vare på som en ukjent kuriositet eller et vagt minne i flere telefoner (det var tross alt bare 40 prosent av de spurte som ryddet opp i telefonen i januar).

Alt håp er med andre ord ikke ute!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen