50 millioner HT-prosessorer

Hyper-Threading ble først introdusert på Intel sine desktop-prosessorer i slutten av 2002 med Pentium 4 3,06 GHz. Mulighetene ble enda større med i865 og i875-brikkesettene, som ble introdusert våren 2003.

Poenget med Hyper-Threading er å kunne eksekvere to tråder samtidig. Ifølge Intel gir teknologien opptil 25 prosent ytelsesøkning. Dette avhenger selvsagt av både hardware (brikkesett) og hvilken programvare man bruker.

I løpet av de siste to årene rapporteres det at Intel har solgt nærmere 50 millioner prosessorer med Hyper-Threading. Det er dermed tid for et aldri så lite jubileum for prosessorgiganten.

Intel har lagt ut en pressemelding på sine nettsider for markere begivenheten: Intel's Hyper-Threading Technology Surpasses 50 Million Mark In Just Over Two Years.

I tiden fremover er det først og fremst dobbelkjerner som er det viktigste momentet. Dette gjelder både for Intel, AMD og en del andre leverandører som Sun og IBM.

Intel planlegger å lansere dobbelkjerner i løpet av neste år. Mens AMD synes å konsentrere seg på server-plattformen, kommer Intel til å introdusere dobbelkjerne både for desktop, notebook og server. Det er med andre ord mye å glede seg til når denne teknologien blir tilgjengelig.

(Kilder: Intel)

Kommentarer (18)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen