50 millioner bruker Opera Mini

Når Opera bruker betegnelsen aktive brukere, så betyr det at det ikke bare er 50 millioner som har Opera Mini på mobiltelefonen sin, men at de faktisk bruker nettleseren for å surfe på nett. Operas målinger blir svært nøyaktige, ettersom samtlige brukere er koblet opp mot Operas servere.

Billigere mobilsurf
Opera mini er laget slik at når du taster inn en adresse i nettleseren, så sendes forespørselen ikke direkte til nettsiden, men til en server hos Opera. Denne henter så innholdet fra Internett, skalerer det om så det har optimal størrelse for mobiltelefonen, og sender innholdet videre til mobiltelefonen. Det kan høres ut som en drøy omveg, men siden datamengden som skal overføres i mobilnettet er betydelig redusert, så sparer nettsurferen både tid og penger.

Ifølge analyseselskapet Gartner vil antallet mobilsurfere i 2013 passere antallet nettsurfere som bruker den tradisjonelle PC-baserte løsningen.

Nesten fullverdig
Den siste versjonen av Opera Mini er spekket med funksjoner og gir nesten samme surfeopplevelse på mobiltelefonen som på en stasjonær maskin (se egen sak). Forskjellene dreier seg nå mer om skjermformat, enn hva slags innhold du kan se på mobilen.

Likevel er det fremdeles et stykke å gå før den mobile nettleseren får full funksjonalitet. Det krever blant annet støtte for ulike tilleggsmoduler som er nødvendig for å kunne utføre spesielle funksjoner som å se nett-TV i de formatene TV-selskapene bruker.
Men trolig vil det ikke gå lang tid før også slike løsninger er på plass.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen