50 megapiksler!

Er det en produsent som trygt kan ignorere megapikselracet, så er det Hasselblad. Ikke bare ligger de milelangt foran de fleste andre på dette området, men de har en bildekvalitet som er så uovertruffen at det er rent slemt. Prisen er naturligvis deretter, og for 39-megapikselsvarianten har man hittil måttet ut med et middels studielån for å sikre seg.

Nå er imidlertid ikke 39-megapikselsversjonen lenger det grommeste på Hasselblads meny, for i samarbeid med Kodak, som har stått for selve bildebrikken, har Hasselblad nå lansert H3DII-50 med hele 50 megapiksler. Hva prisen blir vet vi ikke, men at man skal ha en viss årlig omsetning for at dette skal svare seg å kjøpe er vel hevet over enhver tvil.

Selve bildebrikken måler 36 x 48 mm og tilbyr ISO-verdier mellom 50 og 400. I følge Kodak, som i en årrekke har stått for Hasselblads bildebrikker, har de utviklet den nye brikken med tanke på at Hasselblads optikk fremdeles har hatt bedre oppløsningsevne enn det som var tilgjengelig på brikkefronten, og brukerne har (tro det eller ei) bedt om større oppløsning enn de 39 megapikslene som var maksimum tidligere. Samtidig har Kodak i følge dem selv tatt hensyn til kundene som ga klar beskjed om at de ikke ønsket å miste noe de tidligere brikkene hadde, som for eksempel et fremragende dynamisk omfang.

Samtidig skal hastigheten være forbedret, takket være den nye brikkens fire signalforsterkere og fire kanaler, i forhold til forgjengeren som hadde to av hver. I følge Kodak skal også en ny og raskere teknikk for å "renske" forrige bilde av brikken og dermed hindre forstyrrelser og bildestøy være utviklet spesielt for den nye brikken, i tillegg til at fargegjengivelsen skal være justert og ytterligere forbedret, takket være et nytt pigment utviklet av Kodak.

Hasselblads dataark (PDF) om det nye kameraet finner du her.

Kilde: Pressemelding fra Hasselblad og Kodak, samt DPreview.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen