50 Mbps på kabelnettet

"Ethernet to the Home", eller ETTH, kalles teknologien som det finske teleselskapet Teleste i samarbeid med Nederlandske Essent Kabelcom nå ønsker å utvikle. Dette er en teknologi som fungerer over det eksisterende kobbernettet som vi allerede bruker til kabel-TV og Internett over kabel. Å implementere teknologien skal visstnok være særdeles enkelt uten større inngrep, noe som kan gjøre at utrulling av fiber kan vente enda en stund.

Kapasiteten skal visstnok være opp til 50 Mbps, men denne hastigheten skal kun være tilgjengelig for bedrifter, og privatpersoner må begrense seg til 10 Mbps - som uansett må anses å være betydelig bedre enn de 1-2 Mbps de fleste i dag har tilgang til. Riktignok har xDSL en teoretisk maksimal hastighet på 56 Mbps, men dette er bare over kortere avstander. I følge The Register skal ETTH-standarden ikke ha noen avstandsbegrensning fordi signalet allerede forsterkes i det eksisterende nettet.

Fordi teknologien er Ethernet-basert er det ikke noe behov for noen form for modem, og det skal rett og slett bare være å koble nettverkskabelen rett i kabeluttaket på lik linje med et vanlig TV-apparat. Derimot vil de fleste ha behov for en form for adapter her, siden "telefonkontaktlignende" RJ45-kabling nå i stor grad har erstattet coax/RG58.

 

 

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen