nycomedtopp (Bilde: Shaun Lowe/Istockphoto)

50 000 kroner i bot for SMS-reklame

Legemiddelprodusenten Nycomed er ilagt en bot på 50 000 kroner for en ulovlig SMS-reklame, skriver Dagensmedisin.no. Selskapet sendte i september ut en SMS til nesten 30 000 unge mennesker, hvor de reklamerte for legemiddelet Ibumetin.

Reklamen ble sendt ut en søndags morgen i september, og lød: "Tøff morgen? Hard dag? Skal vi hjelpe deg gjennom dagen?". I meldingen fulgte det med en wap-link til en nettside som ga mer informasjon om selskapets smertestillende tabletter, og hvor man kan få tak i dem.

- SMS uegnet for medisinreklame

Det er et krav at legemiddelreklame skal være nøktern og og saklig i sin fremstilling. Legemiddelverket mener at Nycomeds fremstøt mot mulig fyllesyk ungdom ikke oppfylte disse kravene, og brøt med reklamereglene. Legeforeningen og Legemiddelindustriforeningens råd for legemiddelinformasjon har sett på saken, og kommet frem til at SMS generelt er en uegnet kanal for legemiddelreklame.

Nycomed er imidlertid uenig i dette. De argumenterer med at reklamen kun gikk ut til personer som hadde akseptert å motta reklame, og at det av praktiske årsaker ikke er mulig å få all nødvendig informasjon inn i en SMS.

(Kilder: Computerworld.no, Dagensmedisin.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen