500 millioner for bredbåndsløftet

500 millioner for bredbåndsløftet

Denne saken er skrevet av vår samarbeidspartner ITpro.

En rapport fra Fornyings- og administrasjons­departementet (FAD) viser at det kreves mer penger for å klare å innfri løftet om at alle husstander skal ha bredbåndstilgang.

Det er snakk om 500 millioner kroner som må til for å klare løftet. Får de ikke den støtten de trenger, vil 30.000 husstander være uten bredbåndsforbindelse.

I utgangspunktet gav staten 122 millioner kroner til utbyggingen. Nå viser rapporten at med det budsjettet vil 30.000 husstander være uten bredbåndsforbindelse.

Det anslås at det vil koste rundt 16.000 kroner for å bygge ut bredbånd til en husstand, og tilsammen blir dette 500 millioner kroner.

Statssekretær Wenche Lyngholm i FAD sier at løftet om at alle skal ha lik tilgang til bredbånd forsatt skal holdes.

Hun mener at 98 prosent dekning er bra, men at ambisjonene er å gi full dekning over hele landet. Lyngholm sier at de ekstra pengene som trengs, vil departementet diskutere senere.

Lars Peder Brekk, Leder i næringskomiteen på Stortinget sier at tilgang på bredbånd for alle ikke minst er viktig for næringslivet i distriktene.

- Bredbånd til alle er en sentral del av næringspolitikken til Senterpartiet, og på dette feltet må staten ta ansvar, sier Brekk.

Han krever penger for å fullføre løftet om å gi alle bredbåndstilgang.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen