500 millioner Euro i bot

Det er vel neppe noen hemmelighet at Microsoft kontrollerer størstedelen av operativsystem-markedet - spesielt når det gjelder desktop. For noen år siden ble det stilt stort spørsmålstegn til måten selskapet gikk frem på i dette markedet og Microsoft ble etterhvert dømt på flere punkter for å ha bedrevet urettferdig handelsvirksomhet. Selskapet har også noe frynsete rykte i andre segmenter enn for operativsystemer og har vært innblandet i rettsaker mot mange andre softwareprodusenter - bl.a. Sun Microsystems (Java) og Netscape (nettleserkrigen).

Microsoft ble tidligere i år beordret til å tilby en versjon av Windows uten Windows Media Player i løpet av 90 dager for det europeiske markedet. I tillegg har selskapet blitt pålagt å vise detaljer for kommunikasjonsgrensesnittet i Windows i løpet av 120 dager.

Et par dager før den første dommen skulle fullbyrdes klarte man imidlertid å slå tilbake og trenger foreløpig ikke tilby noen som helst Windows-versjon uten WMP.

Selskapet har klaget over at summen på boten er alt for høy. 500 millioner Euro er en sum som ville fått de fleste selskap til å gå på randen av konkurs. Det sies at Microsoft fortsatt har en pengereserve som tilsvarer 100 ganger denne summen og det er derfor ingen spørsmål om manglende betalingsevne.

(Kilder: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen