2
2

500 GB for bærbare

Hitachi Travelstar 5K500 blir den 2,5-tommers harddisken med hittil størst kapasitet når den kommer i salg i løpet av vinteren. Foreløpig er de harddiskene med størst kapasitet på 320 GB, men tilgjengeligheten på disse er heller laber.

5K500 benytter seg dessverre av formatet til 2,5-tommers diskene som er litt større enn normalen, nemlig 12,5 mm i høyden stedenfor 9,5 mm. Dette gjør at Hitachi har fått plass til tre plater, noe som gir en kapasitet på 166 GB pr plate, såvidt over det Toshiba, Western Digital og Fujitsu klarer med sine 320 GB-harddisker med to plater.

Hitachi har funnet på et par nye ting til denne nye modellen. RVS eller Rotational Vibration Safeguard skal hindre lese- og skrivehodene i å treffe harddiskplatene, og dermed hindre mulig tap av data. RVS registrerer vibrasjoner og skal gjøre nødvendige mottiltak for disse. I tillegg kan man få harddisken med BDE eller Bulk Data Encryption, som er en hardware-basert krypteringsmotor direkte på harddisken.

Utenom RVS og BDE er harddisken ganske normal. Søketiden er oppgitt til å være på 12 ms, rotasjonshastigheten på 5400 RPM og en cachemengde på 8 MB. Strømforbruket er "nesten identisk" med 5K250, denne utgaven har to plater i motsetning til tre på 5K500.

Hitachi kommer også med en E5K500-utgave i midten av andre kvartal. Denne disken er beregnet til å være i bruk 24/7, med andre ord integrerte maskiner, servere osv.

Bærbar med 1 TB
Asus annonserer samtidig at de lanserer verdens første bærbare maskin med en innebygget lagringskapasitet på 1 TB. Dette er mulig med bruk av to 5K500-harddisker i de kommende modellene M50 og M70. Når disse modellene blir tilgjengelig her på berget er foreløpig ukjent.

Les mer om disken hos Hitachi.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen