500.000 får inn svensk TV

NTV har fått mange klager da de kom med sin planlagte programpakke nylig.

Forbrukere og mediene ble skuffet over NTV sitt valg om å utelate svenske kanaler fra sin pakke.

Les også:
Bakkenett med solceller.
Bør NRK lisensen opprettholdes?
Her er bakkenett-kanalene.

500.000 heldige
Ifølge NRK vil mange kunder likevel motta SVT gratis.

Det er Dagsavisen som bringer nyheten som vil glede mange. Avisen har snakket med NRK som mener så mange som 500.000 kunder fortsatt vil kunne se SVT helt gratis gjennom det svenske bakkenettet.

Tar inn via svenskeantenne
Det er i første rekke kunder på Østlandet og i Vestfold som kan glede seg. Via svenskenes egne sendinger kan de motta signaler herfra samtidig som de beholder de norske statskanalene.

- Det finnes ingen umiddelbar oversikt over antallet nordmenn som har såkalt svenskeantenne. Denne oversikten har heller ikke svenskene. Det er derfor vanskelig å si noe om hvor mange som kan få inn de svenske kanalene her i landet. Men det er for eksempel over 43.000 husstander i Østfold og Vestfold som har takantenne i dag. Og mange av dem som får inn svenskekanalene i dag vil også kunne se på både NRK og svenskekanalene med antenne, etter at de norske og svenske digitale bakkenettene er ferdig utbygd, sier distribusjonsingeniør Michel Gascoin til Dagsavisen.

I tillegg til Østlandet og Vestfold forventes det at kunder i Hedmark og Oppland vil få inn gratis svensk TV.

- En tommelfingerregel i bransjen som kan hjelpe seerne, er at hvis du får inn svensk TV4 bra i dag med vanlig antenne, er det sannsynlig at du også får et bra mottak av de digitale svenske-kanalene, sier Gascoin til avisen.

Ikke helt gratis
Kundene må likevel betale et engangsbeløp på 1500 kroner for en digital dekoder, men siden sendingene er ukryptert trengs det ikke noe ekstra kodekort for å ta dem inn forklarer Gascoin.

Av svenske kanaler som vil kunne mottas er SVT1, SVT2, nyhetskanalen SVT24 og Barnkanalen. I tillegg kommer svensk TV4, Viasat-kanalen TV6 og musikkanalen The Voice. Sammen med NRK1, NRK2, den nye planlagte Superkanalen og TV2, frem til 2010, vil dette bety hele 11 gratis kanaler for den heldige.

Kilde: Dagsavisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen