5-tommers koloss fra Dell

Det er ikke lenger like lett å definere hva en mobiltelefon er. Vi ville for eksempel kalt Nokia N900 for en mobiltelefon, mens produsenten selv hevder at det er en ”mini tablet”. Nesten det samme sier Dell om sin nye enhet kalt Streak, tidligere kjent som Mini 5.
Den har en skjerm på 5 tommer, som altså er større enn de fleste smartmobiler, men mindre enn de fleste nettbrett og mini-PC-er. Men Dell Streak kjører Android OS, har et 5-megapikselkamera, og du kan ringe og sende SMS med den. Dette er funksjoner som vi gjerne forbinder med en mobiltelefon.
- Ikke en smartphone
Ifølge Engadget.com vil Dell markedsføre sin nye enhet som ”The ultimate portable tablet PC”, og de vil foretrekke at Streak ikke blir omtalt som en smarttelefon. Det er likevel sannsynlig at den heller vil konkurrere mot smarttelefoner enn iPad og andre nettbrett når den kommer på markedet. Nokias beslektede enhet N900 er i alle fall først og fremst et alternativ til en smartmobil i dagens marked.
Det som kanskje gjør Dell Streak litt mindre egnet som ren mobiltelefon er at skjermen er på hele 5 tommer, og det gjør at enheten blir temmelig stor. Den veier også langt mer enn en mobiltelefon – hele 220 gram. Til sammenligning er skjermen på Nokia N900 bare 3,5 tommer, og den er også litt lettere med en vekt på 181 gram.
En stor skjerm er ofte en fordel hvis du surfer på internett, ser video, spiller spill eller bruker diverse applikasjoner. 5-tommersskjermen er kapasitiv og har en oppløsning på 480 x 800 piksler.
Funksjoner
Du kan altså ringe og sende meldinger med Dell Streak, du kan ta bilder med 5-megapikslers oppløsning, gjøre videoopptak og enheten drives av operativsystemet Android 1.6 (kan oppgraderes til 2.2 Froyo).
Den har også støtte for Wi-Fi, Bluetooth 2.1, en kraftig prosessor (Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 GHz), GPS, nettleser og en rekke funksjoner du finner på dagens smarttelefoner.
På markedet i sommer?
Ifølge PCWorld.com vil Dell Streak komme i seks forskjellige farger: svart, blå, rosa, rød, gul (med mønster) og hvit (med mønster).
Videre melder nettestedet at Streak vil komme på det europeiske markedet i juni, mens amerikanerne må vente til sensommeren. Dette ifølge Dells administrerende direktør Michael Dell.

Selskapet har begrenset erfaring med det å produsere mobiltelefoner, og de fleste vil nok heller forbinde Dell med PC-er. De lanserte derimot en serie med telefoner for en liten stund siden, noe som kom som et lyn fra klar himmel i mobilbransjen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen