Guide
(Bilde: Bilde 17866443, iStockphoto)

5 ting du må huske når du handler julegaver på nett

Har du hoppet på trenden med å nettshoppe presangene?

Det står desember på kalenderen, hvilket innebærer at det enda er mange julegaver som skal handles inn landet over. Noen er allerede ferdige med julehandelen, men de aller fleste har to strevsomme uker foran seg. Så hvorfor ikke hoppe på bølgen med netthandling? Handel på nett har blitt noe som alle kan gjøre, og du finner det utroligste på diverse nettbutikker i inn- og utland.

Triks 1: Finn ønskelistene på nett

Det første er kanskje ikke et triks direkte relatert til netthandling, men mange har ønskelistene sine liggende på nett i en eller annen form. Som giver kan du da lett se om ønskelisten er oppdatert, samt slippe å høre direkte med personen som skal få gaven. Og har du ikke en slik ønskeliste selv er det kanskje på tide? Så kan du sørge for at det bare er en fast nettadresse som folk må huske. En slik ønskeliste kan du legge på egen hjemmeside eller dele ut på steder som Google Docs eller Dropbox.

Triks 2: Bestill i god tid

Noe som er veldig viktig når man skal julegaver på nett er å være ute i god tid. Det er ikke så veldig morsomt å måtte legge en konvolutt med en ordrebekreftelse under juletreet, spesielt ikke om det er til guttungen som skulle få seg fjernstyrt bil.

Nettbutikkene opererer gjerne med egne frister nå i førjulstiden, alt etter hvor du bor i landet og hva slags pakke det er snakk om. Fristene begynner å gå ut allerede i neste uke, så her bør du starte prosessen snart.

For eksempel opererer nettbutikken Komplett.no med en frist på 13. desember for pakker som skal helt nord i landet, via Post i butikk. Med andre ord: Nå begynner det å haste.

Om du skal sende julegavene videre til en annen kant av landet har du allerede dårlig tid. Posten opererer med en frist den 16. desember for at pakkene skal komme frem før jul. Her kan du likevel til en viss grad kjøpe deg ut av situasjonen ved å betale blodpenger for ekspress over natt.

Fra utlandet kan det allerede være for sent

Har du planlagt handling fra utlandet kan du allerede være for sent ute. Pakkeposten øker gjerne godt i volum nå i førjulstiden, og forsendelser som i utgangspunktet tar lang tid vil nå ta enda lengre tid.

Hvor lang tid dette tar vil variere, alt etter hvor varen kommer fra. Hadde du planlagt noe billig elektronikk fra Kina via eBay.com så er du nok allerede for sent ute, med mindre du har muligheter til å oppgradere frakten.

Se flere tips på neste side »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen