5-åring fant sikkerhetshull på Xbox One
Teknofil
(Bilde: KGTV-10)

5-åring fant sikkerhetshull på Xbox One

Nå blir Kristoffer hedret av Microsoft.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

5 år gamle Kristoffer har blitt den yngste sikkerhetsforskeren til Microsoft noensinne, etter at han oppdaget en enkel vei forbi passordet på pappas Xbox One, skriver Mashable.

Da pappaen, Richard Davies, oppdaget at sønnen hans hadde klart å logge inn på kontoen hans og spille spill som han hadde sperret, ble han nysgjerrig på hvordan sønnen hadde fått tilgang. Kristoffer viste ham at ved å trykke blankt på alle tegnene når han ble spurt om passord, kom han likevel inn på Xbox Live-kontoen til faren. Det gjorde at han kunne trykke seg videre inn på spill som han ikke hadde lov til å spille, som Call of Duty og Dead Rising.

Pappa Richard jobber selv med datasikkerhet, og ble svært stolt over at sønnen hadde funnet frem til et så alvorlig sikkerhetshull på Microsofts nye spillkonsoll.

– Hvor kult er ikke det? Å bare være fem år gammel og klare å finne en slik trussel og utnytte det på den måten. Jeg synes det var ganske kult, sier faren til den lokale TV-stasjonen KGTV-10.

Belønnes av Microsoft

Xbox One-produsent Microsoft sier de tar alle henvendelser om sikkerhetshull på alvor, og at de nå har fikset feilen som 5-åringen oppdaget. Kristoffer fikk også plass i Microsofts oversikt over Security Researcher Acknowledgements, som tidenes yngste.

Videre ble gutten belønnet med fire spill, et gavekort på 50 dollar og ett års medlemskap på Xbox Live.

Kristoffer selv sier selv at han har ambisjoner om å bli en «gamer» når han blir voksen. Faren hans Richard håper derimot at sønnen satser på en karriere innen datasikkerhet, som han selv.

Xbox-spiller Stallion83 nådde magisk grense:
Han har fått én million «achievement»-poeng »

(Kilder: Mashable, Microsoft, KGTV-10)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen