5% av all webtrafikk er farlig

SiteAdvisor har brukt automatiserte nettkravlere for å bla igjennom de mange milliardene sider som finnes på nettet. Disse robotene laster ned alle kjørbare filer den finner, og tester dem i en virtuell maskin. Nå har selskapet lansert en ny verktøylinje for nettlesere, som gir deg beskjed om nettsiden du besøker er trygg.

Verktøylinjen bruker fargekoder for de ulike nettsidene, og advarer deg om en webside inneholder spyware, virus eller andre ulumskheter. Dersom nettsiden forsøker å automatisk laste ned og kjøre programmer, legger adware eller spyware ved vanlige nedlastinger, eller sender mye spam, vil nettsiden få status rød. Omtrent 5% av all webtrafikk får den røde statusen, mens 2% får gul status.

Mange kategorier av nettsider har høyere mulighet for å inneholde utrygt materiale; 10 av de 18 første resultatene på et Google-søk etter "screensavers" har fått rød status av SiteAdvisor.

Du kan kikke på verktøylinjen fra SiteAdvisor på deres nettsider. Verktøylinjen er foreløpig en forhåndsvisning, og er gratis å laste ned. Verktøylinjen finnes både for Internet Explorer og Mozilla Firefox.

Kilde: eWeek

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen