4x4 blir Quad-Father

 

AMDs Quad-Father-plattform består av to fysiske sokler med dobbelkjerneprosessorer

4x4 er et spennende initiativ fra AMD som skal representere et alternativ til de første firekjerneprosessorene fra Intel. AMD kommer nemlig ikke med firekjerneprosessorer før til midten av neste år, mens Intel satser alt på å få ut sine produkter allerede i år.

Foreløpig er det ikke bekreftet hvorvidt man vil bruke Athlon 64 X2-navnet eller lansere en ny prosessorserie.

Det er ingen umulighet at 4x4-merkenavnet vil bli benyttet i markedsføring, men det rapporteres at plattformen formelt sett vil bli navngitt Quad-Father.

I forrige uke bekreftet talsmenn for AMD at de kommer til å tilby "gjør-det-selv"-pakker med to prosessorer i én pakke fra ca. NOK 8000. ATI Crossfire og Nvidia SLI er de naturlige grafikkløsningene for denne plattformen.

Ytelsestallet skal visstnok ligge 80 prosent høyere enn et tilsvarende dobbelkjernesystem. Spørsmålet er hvordan den vil yte mot Intel Core 2 og de senere firekjerneprosessorene - kodenavn Kentsfield.

Quad-Father burde bli en spennende plattform for spillmarkedet, såfremt man klarer å utnytte parallellprosessering i større grad. Systemet vil naturlig nok også ha gode egenskaper for videoredigering, bildebehandling og generelle "rendering"-oppgaver.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen