(Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

– 4K vil ikke ta av før i slutten av 2015

Distribusjonen er på plass – men innholdet lar vente på seg.

Hardware.no/Oslo: Vi er på vei til en lansering hos Altibox, der vi skal snakke med flere sentrale personer om hva de tenker rundt TV-fremtiden.Møtestedet er på utradisjonelt vis lagt hjemme hos en kunde av selskapet, i en stue som er rigget med det siste av lyd- og TV-teknologi.

TV-er med støtte for 4K har allerede begynt å nå butikkhyllene, men innhold i den nye oppløsningen er enn så lenge en saga blott – noe Altibox også har fått erfare. De har nemlig måtte se til utlandet for å finne en lagringsenhet med 4K for å kunne gi oss en smakebit av hva vi har i vente.  

– Jeg tror vi får se de første vanlige sendingene i 4K i slutten av 2015, sier Øyvind Lundbakk, produktdirektør i Altibox. 

Kraftig PC må til for å kjøre 4K-demoen vi fikk se. .
Kraftig PC må til for å kjøre 4K-demoen vi fikk se. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Historien gjentar seg 

Alt som omhandler 4K-teknologien er i en spe barndom, og det har kun gått få uker siden de første TV-ene med støtte for denne oppløsningen fant veien til butikkhyllene. Spoler vi tiden tilbake til den gang HD befant seg på det samme stadiet – altså i ferd med å se dagens lys – kan vi se mange av de samme utfordringene som 4K nå står ovenfor. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (14)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen