(Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

– 4K vil ikke ta av før i slutten av 2015

Distribusjonen er på plass – men innholdet lar vente på seg.

Hardware.no/Oslo: Vi er på vei til en lansering hos Altibox, der vi skal snakke med flere sentrale personer om hva de tenker rundt TV-fremtiden.Møtestedet er på utradisjonelt vis lagt hjemme hos en kunde av selskapet, i en stue som er rigget med det siste av lyd- og TV-teknologi.

TV-er med støtte for 4K har allerede begynt å nå butikkhyllene, men innhold i den nye oppløsningen er enn så lenge en saga blott – noe Altibox også har fått erfare. De har nemlig måtte se til utlandet for å finne en lagringsenhet med 4K for å kunne gi oss en smakebit av hva vi har i vente.  

– Jeg tror vi får se de første vanlige sendingene i 4K i slutten av 2015, sier Øyvind Lundbakk, produktdirektør i Altibox. 

Kraftig PC må til for å kjøre 4K-demoen vi fikk se. .
Kraftig PC må til for å kjøre 4K-demoen vi fikk se. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Historien gjentar seg 

Alt som omhandler 4K-teknologien er i en spe barndom, og det har kun gått få uker siden de første TV-ene med støtte for denne oppløsningen fant veien til butikkhyllene. Spoler vi tiden tilbake til den gang HD befant seg på det samme stadiet – altså i ferd med å se dagens lys – kan vi se mange av de samme utfordringene som 4K nå står ovenfor. 

Les kommentarene (14)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen