Kinesiske Hisense trer inn på 4K-markedet. (Bilde: Montasje: Hisense, Hardware.no)

4K-TV kommer fra uventet hold

Selskap lanserer høyoppløselig TV med fornuftige størrelser.

4K UHD er framtidens TV-oppløsning, med sine 3840 x 2160 piksler. En rekke store aktører som LG, Sony og Sharp har allerede meldt seg på kampen om seernes gunst, men nå kommer en overraskende utfordrer fra Kina.

Statseide Hisense er et rimelig uskrevet blad her til lands når det gjelder TV-er, men dette kan endre seg i framtiden hvis selskapet får et tidlig og solid fotfeste i 4K-konkurransen.

Kineserne har nemlig annonsert en ny modellserie ved navn XT880, og apparatene her vil altså tilby oppløsningen som er fire ganger så høy som dagens Full HD 1080p.

Lett å håndtere

Flere aktører betyr økt konkurranse og et bredere tilbud til forbrukerne, men dette er ikke det eneste positive med nyheten fra Hisense. Du slipper nemlig å slå ned vegger og ødelegge ryggen for å få TV-en på plass. 4K-skjermer har en tendens til å være gigantiske, men Hisense-modellene toner det hele ned til en viss grad.

XT880 byr på størrelsene 50, 58 og 65 tommer, noe som er hakket mer håndterlig enn for eksempel Sonys 84-tommer eller LGs mega-TV i samme størrelse.

Andre godsaker

Høy oppløsning er ikke det eneste de edge-to-edge-baserte TV-ene har å by på. Smart-TV-funksjonalitet og stereoskopisk 3D er selvsagt med på lasset, og modellene kombinerer en tokjerners ARM-prosessor med operativsystemet Android Ice Cream Sandwich.

Du kan med andre ord nyte trådløs surfing på nett, spill og diverse TV-apper i 4K-oppløsning. TV-ene har videre et avtagbart kamera som støtter ansiktsgjenkjenning, gestkontroll og tjenester som Skype. Den medfølgende fjernkontrollen har innebygd mikrofon for stemmestyring.

Hisense har ikke gitt noen lyd om pris, eller når og hvor XT880-serien blir tilgjengelig. 4KTV-ene skal uansett vises fram på CES 2013 i Las Vegas i januar.

(Kilde: Engadget / Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen