– 4K-skjerm på mobilen er bortkastet
Teknofil
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

– 4K-skjerm på mobilen er bortkastet

Dreper batteritiden, sier Huawei.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mens smart-TV-er med 4K-oppløsning er på full fart inn i våre stuer, ser det ut til at 4K-mobiler lar vente på seg. Med 4K UHD får du altså en oppløsning på minimum 3840 × 2160 piksler.

Ifølge produktsjef Kevin Ho i Huawei vil det være bortkastet å sette en 4K-skjerm i en smartmobil nå, melder GSMArena. Årsaken er at batteritiden i så fall ville minke betraktelig.

– 4K trenger mye kraft, så hvis du vil bruke det, må du gjøre kompromisser. En 4K-skjerm på en smartmobil vil kanskje gi deg en halv dags batterikapasitet, mens en 2K-skjerm vil gi deg minst en dag, sier Ho til Fonearena.

Han sier videre at Huawei ikke vil utelukke det helt, men at behovet for ekstra batterikraft gir grunn til bekymring på dette området. Ifølge Ho er det heller ikke sikkert at vi vil merke noen stor forskjell på Full-HD (2K) og 4K på en relativt liten mobilskjerm.

Dobbelt så høy pikseltetthet

På en 4K-skjerm er pikseltettheten (PPI) dobbelt så høy som på en Full-HD-skjerm. Eksempelvis vil det på en 5-tommer bety 881,16 PPI med 4K, men «bare» 458,94 på en Full-HD-skjerm.

Da Apple lanserte sin Retina-skjerm på iPhone 4, hevdet de at det ikke var mulig med det blotte øyet å se individuelle piksler på skjermen. Denne skjermen hadde dessuten en pikseltetthet på bare 326 PPI, som er langt lavere enn på dagens Full-HD-skjermer.

Dagens litium-batterier er for dårlige
Neste generasjons mobilbatterier skal gi deg fem ganger så lang batteritid »

(Kilder: Fonearena via GSMArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen