4K på IFA

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Fremtidens TV-er er griselekre

Her har vi samlet sammen det som var å se av 4K og andre drøye oppløsninger på IFA.

Hardware/Berlin: Som ventet var det mye 4K-stash som ble vist frem på IFA og en rekke produsenter kunne friste med ymse produkter med høy oppløsning. En av de store ankepunktene mot 4K er fremdeles mangelen på noe å vise. Heldigvis er oppskalering av bildet et alternativ som fungerer relativt greit.

Helt på høyde med skikkelig 4K-materiale blir det ikke, men langt bedre enn full HD. Så, hva har vi i vente utover høsten og i årene som kommer?

Lekkerbisken fra Toshiba

Toshiba er med på 4K-kjøret og hadde en rekke TV-er satt frem. Her er det 84 tommer som gjelder. Toshiba viste frem flere ulike filmsnutter, samt et eget oppsett som viste oppskaleringen i TV-en. Om spill er din greie kjørte de også et par oppsett der du kunne spille i 4K.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Sharp viser med og uten oppskalering.
Sharp viser med og uten oppskalering.

Sony viser vei

Sony lanserte sin variant med brask og bram på IFA, og vi liker virkelig det vi ser. En rekke eksemplarer av TV-en var stilt ut, og det var store folkemengder som stod som paralysert foran TV-ene.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Panasonic med 20-tommers 4K

Panasonic kjørte en litt annerledes 4K-vinkling. De viste nemlig frem en variant på 20 tommer, hvilket gir hele 216 ppi. Nå er det sikkert mange som mener man ikke trenger så høy oppløsning på en så liten skjerm, men for å si det pent var bildet ekstremt bra. Her var det en detaljrikdom som overgår det meste.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ved siden av disse 4K-skjermene kunne Panasonic friste med en 8K-TV på 145 tommer. Om du liker tanken på 4K så vil du elske 8K, hvilket vi også gjør. 8K er omtrent som du skal være der ting foregår. Panasonic viste blant annet frem en film med noen løver, det eneste som manglet var noen skikkelige brøl.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen