(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

4K-OLED kommer raskere enn antatt

Panasonics vidunder-TV kan dukke opp allerede i 2013.

Panasonic viste fram en stor OLED-TV med 4K-oppløsning allerede i januar 2013, på CES-messen i Las Vegas. På den nylig overståtte IFA-messen i Berlin, hadde også gigantene Sony, Samsung og LG kastet seg for alvor inn i kappløpet.

Ingen visste nøyaktig når disse TV-ene ville dukke opp på butikken, men nå kan det se ut til at Panasonic blir først ute. Den opprinnelige tidsplanen sa 2015, men selskapets 56 tommer store 4K-OLED-TV skal være klar allerede mot slutten av dette året.

Japan vs. Sør-Korea

Selv om Panasonic ligger foran tidsskjemaet, mener nettsiden FlatpanelsDK at det er mer sannsynlig at den japanske virksomheten venter med en lansering til etter CES 2014 – når det har blitt skapt enda mer blest om produktet.

Panasonic samarbeider med Sony og AUO om OLED-utviklingen, i et forsøk på å kunne stille opp mot de sørkoreanske konkurrentene Samsung og LG.

TV-en som ble vist fram på CES 2013 i januar var således et samarbeid mellom Sony og Panasonic, mens TV-en på IFA 2013 skal være framstilt på Panasonics egen fabrikk. Her bruker selskapet en printmetode for å produsere OLED, der et printerhode plasserer piksler på et underlag.

Neppe billig

Selv om prisene raser på OLED og 4K, vil neppe de første TV-ene på markedet være direkte billige. Opplaget blir begrenset, og prisen havner sannsynligvis på flere titusen kroner.

Printmetoden til Panasonic er riktig nok fleksibel, men bedriften skal først bygge ut fabrikken for masseproduksjon, slik at 4K-OLED virkelig kan bli allemannseie om noen år.

Flere er med på leken:
Alle viser frem 4K-OLED »

(Kilder: OLED Association via FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen