(Bilde: Shutterstock/72302704)

4K-Blu-ray kan være avslørt

Filmer i framtidens oppløsning får plass på superdisker.

Selskapet Singulus Technologies produserer utstyr for å kopiere optiske plater, og ifølge nettsiden HDTVtest har de avslørt at Blu-ray-disker med støtte for superoppløsningen 4K er på vei.

Virksomheten har nemlig annonsert maskinen BLULINE III, som er i stand til å kopiere trelags Blu-ray-plater på 100 GB. Ifølge selskapet er det bare denne typen disker som vil «muliggjøre filmopplevelser i det nye formatet 4K» i framtiden. Dermed høres det ut som at 4K-Blu-ray vitterlig er på vei, selv om den offisielle Blu-ray Disc Association (BDA) ikke har sagt noe ennå.

4K i anmarsj

Den offisielle Blu-ray-organisasjonen har tidligere uttalt at de snuser på et Blu-ray-format som kan takle 4K. Med tanke på at bransjen allerede har begynt å dytte ut 4KTV-er i rasende fart og at HDMI 2.0-grensesnittet takler 4K, er nyheten i så fall ingen enorm overraskelse.

HDTVtest tror at videokodeken H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding) vil sørge for at lyd og bilde glir godt på programvaresiden, og de mener også at satsingen på et fysisk lagringsmedium fremdeles har noe for seg. Selv om 4K-video kan sendes over nett, er trege nettlinjer fremdeles en flaskehals for formatet.

Sony har sagt det:
– 4K blir vanlig innen et par år »

(Kilde: HDTVtest)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen