4 vil bygge 3G

Dette er Hello Norway AS (tidligare Novotel AS), Teletopia Mobile Communications AS (et selskap i MTU Gruppen AS), Automobil Invest AS (eid 100 prosent av Network Norway AS) og et selskap som foreløpig ikke ønsker å få navnet sitt offenliggjort.

Glad samferdselsminister
- Eg er glad for at fleire har vist interesse for å etablere og drive eit nytt 3G-nett. Fleire tilbydarar vil kunne gje oss betre og billigare tenester og betre dekning i større delar av landet, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

I 2000 ble fire 3G-lisenser lyst ut for første gang. Telenor og NetCom fikk da lisens. Hi3G Access Norway AS fikk lisens etter en ny utlysning i 2003. Den fjerde 3G-lisensen har vært ledig siden 2002.

Novotel søkte på den fjerde 3G-lisensen i november 2005. For å gi alle interesserte parter mulighet til å konkurrere om de ledige frekvensene, kunngjorde Samferdseldepartementet 5. juli i år den nye lisensen.

Den fjerde 3G-lisensen vil bli tildelt etter en auksjon. Nærmere regler kunngjøres av departementet senere. Departementet tar sikte på at auksjonen holdes september/oktober i år.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen