4 timer video på mobilen

Med fire timer video på lomma skulle det være mulig å ta med seg og lagre både TV-programmer på toget eller se film – om det er ønsket. Den voldsomme kapasiteten kan selvsagt like gjerne benyttes til andre anvendelser som krever mye plass, som avanserte spill og andre filer.

Video
Med megapixelkameraer og videoopptaker i 3G-telefonen er behovet for både lagringsplass og prosessorkapasitet stort. Videotelefoni og fjernsyn på mobilen krever mye mer av apparatene enn bare telefoni og tekstmeldinger. Og dette behovet øker raskt etter hvert som stadig nye anvendelser finner veien til telefonene.

Nå er det ikke noe problem å få masse lagrings- og prosessorkraft inn i telefoner, men med den integreringen av ulike minnetyper som Samsung nå gjør, skal det ifølge selskapet bli mulig å lage slankere og bedre 3G-telefoner.

240 millioner 3G-telefoner
At det er et stort marked for disse brikkene fra Samsung og konkurrentene, er det liten tvil om. Analyseselskapet iSuppli har spådd at antallet solgte 3G-telefoner vil øke med 78 prosent hvert år til 2008, da 240 millioner apparater vil bli solgt i verden.

Den nye brikken fra Samsung består av fire lag, ett med to 1 GB NAND flash memory og to 256 MB Mobile DRAM. Selv om lagringskapasiteten er 2,5 GB sier Samsung at dette tilsvarer 320 MB på en PC.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen