4 nye Sony-objektiver + blits

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sony DT 18-55mm f/3.5-5.6
Sony DT 18-55mm f/3.5-5.6

De fire nye objektivene er alle laget for å være rimelige, og beregnet på førstegangskjøperen. Prisen gjør det lettere for dem med stramt budsjett å kjøpe mer enn bare et kit-objektiv.

Objektivene har fått innebygd fokusmotor, kalt SAM (Smooth Autofocus Motor), som skal være rask og stillegående. Objektiver med denne motoren kjennetegnes med en sølvfarget ring rundt objektivet foran. Vi teset så vidt den nye motoren på pressekonferansen, og var ikke imponert over hastigheten. Lyden varierte litt. Det er mye plastikk i konstruksjonen, og til og med fatningen er av plast, noe vi ikke er spesielt begeistret for, men skal du ha et billig objektiv, må du være forberedt på at det har gått utover byggekvaliteten.

Objektivene er ikke beregnet på fullformat-kameraer, så du skal ikke bruke dem med Alpha A900.

Sony DT 55-200mm f/4-5.6
Sony DT 55-200mm f/4-5.6

DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM
Uten noen spesifikasjoner som skiller det fra mengden av slike objektiver, er dette et helt greit startobjektiv. Det har ikke spesielt mye vidvinkel eller tele, og har ikke stor lysstyrke. Men det er kompakt, lett og rimelig. Som nevnt over, var ikke fokusmotoren spesielt rask, og vi reagerte også på lyden. Den var verken "smooth", rask eller stillegående. Veiledende pris i USA er ca $200. I Norge vil det ikke bli solgt løst, kun bli levert som kit-objektiv med de nye kamerahusene, A230, A330 og A380.

DT 55-200mm F/4-5.6 SAM
Trenger du en rimelig telezoom, er dette også et objektiv som er kompakt og rimelig, og med spesifikasjoner som ikke skiller det fra mengden. I tillegg til SAM har det fått et linseelement av ED-glass, som kan bidra til god bildekvalitet. Fokusmotoren var mye stillere enn på 18-55mm, men rask var heller ikke denne. For $230 veiledende i USA, bør de fleste kunne ta seg råd til denne. Kjøper du ett av de nye kamerahusene, vil du kunne få med dette i et såkalt "dobbelzoomkit" for 2100 kroner mer enn enkeltzoomkitet koster.

Sony DT 50mm f/1.8
Sony DT 50mm f/1.8

DT 50mm F1.8 SAM
Denne er lansert som portrettobjektiv, om med brennvidde tilsvarende 75mm, er brennvidden fin. Lysstyrke på f/1.8 er også godt å ha til portretter. Dette er et meget enkelt objektiv å bygge, og er dermed billig. Det tar nesten ingen plass, og er langt mer lyssterkt enn zoomobjektiver som man ofte bruker ellers. Det er dermed et fint objektiv å ha med når lyset er dårlig. Veiledende pris er $150

Sony DT 30mm f/2.8 Macro
Sony DT 30mm f/2.8 Macro

DT 30mm F2.8 SAM
Til høsten vil det komme et 30mm makroobjektiv. Makroobjektiver er ofte svært skarpe, og dermed bør det også kunne brukes til andre ting enn bare makro. Vi stusser litt over den korte brennvidden, som vil gi deg svært kort arbeidsavstand. Men det er selvfølgelig alltid greit å kunne ha med seg et makroobjektiv som ikke tar noe plass, eller gir deg skjev rygg.

HVL-F20AM
Den nye blitsen er en kompakt sak som veier under 100g – dette er sannsynligvis uten batterier, og dermed ikke veldig relevant informasjon. Men noen stor greie er det uansett ikke. Den har reflektor som kan vippes opp i taket, så du kan få indirekte belysning av motivet. Det gjør normalt lyset mye mer behagelig. Den kan også brukes som styringsenhet for trådløse blitser, for eksempel på Alpha A900, som ikke har innebygd blits. Ledetaller er 20, så det er ikke all verdens til kraft i den, men til bruk i små rom, til portretter, som utfyllingsblits og så videre vil den likevel fungere utmerket. Den blir tilgjengelig i august, men prisen er ennå ikke kjent.

Ny Alpha A380 med ny 18-55mm og ny HVL-F20AM blits. Ikke hold kameraet på den måten hvis du vil ha skarpe bilder.
Ny Alpha A380 med ny 18-55mm og ny HVL-F20AM blits. Ikke hold kameraet på den måten hvis du vil ha skarpe bilder.

Pressekonferansen er nå over, men en del spørsmål fikk vi ikke svar på. Vi regner med å få svar i løpet av dagen i dag, mandag, eller senest i morgen, så kom innom igjen for siste oppdateringer.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen