4 nye objektiver fra Sigma

Sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC

Sigma er så vidt vi vet verdens største produsent av optikk til speilreflekskameraer, og de fire objektiv-lanseringene hittil i november er med på å utfylle et allerede imponerende produktspekter.

Det er ingen overraskelse at det er objektiver for digitale kameraer som står i fokus, og to av objektivene bør heller ikke brukes til filmbaserte kameraer, da dette vil føre til sterk vignettering på bildene. Til gjengjeld har Sigma kunne gjøre objektivene mindre og lettere enn det ellers ville vært mulig.

Sigma 55-200mm F4.5-5.6 DC

Disse to objektivene er en 18-50 mm med lysstyrke F3.5-5.6 og en 55-200 mm F4.5-5.6. Dette er spesifikasjoner som minner sterkt om de to siste objektivene Canon har lansert i forbindelse med EOS 300D, men Sigma-optikken vil også kunne brukes på konkurrentenes kameraer. Rent konstruksjonsmessig ser Sigma-optikken ut til å være mer solid, så det skal bli spennende å se hva prisene vil ligge på. Objektivene er ikke utstyrt med HSM, Sigmas svar på Canons USM.

Sigma har også lansert to objektiver for det litt mer krevende markedet. Først ute var lanseringen av en 12-24mm med lysstyrke F4.5-5.6, som vil konkurrere med Nikons objektiv med tilsvarende brennvidde. I motsetning til Nikons objektiv kan Sigma-modellen også brukes på kameraer med bildebrikke tilsvarende 35 mm film.

Sigma 12-24mm F4.5-5.6 EX DG

Objektivet er utstyrt med HSM, og fokusen kan fintunes manuelt uten å koble over til manuell fokus. Det er også brukt dyrere glass enn i de rimeligere konsument-modellene.

De krevende brukerne har nå fått enda et spennende vidvinkelalternativ, som i likhet med eldre Sigma-objektiver har brennvidde 17-35mm og lysstyrke F2.8-4. Man kan skille objektivet fra de eldre Sigma-objektivene ved betegnelsen "DG" i produktnavnet. DG-betegnelsen skal såvidt vi har forstått bety at objektivet passer spesielt godt for digitale kameraer.

Sigma 17-35mm F2.8-4 EX DG

Sigma oppgir i pressemeldingen at objektivet kan fokusere fra 27 mm på alle brennvidder, men det korrekte er selvsagt 27 cm. Objektivet har HSM og "Special Low Dispersion" (SLD) glass. Dette kan trolig sammenliknes med Nikons ED-glass.

Spesifikasjoner på de 4 objektivene følger på neste side.

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen