4 megapikslers DV-kamera fra Canon

Se større bilder i produktguiden

Det nye kameraet fra Canon kommer med 10x optisk zoom, innebygd blits og videolys, 2,5 tommer skjerm og elektronisk bildestabilisator. Det har også noe Canon kaller 16:9-program. Hva det innebærer i praksis er vi ikke sikre på. Det beskrives ikke nærmere, men lite tyder på at kameraet er ekte 16:9, men heller at bildet beskjæres for å få til dette. Siden kameraet i utgangspunktet har så høy oppløsning, bør ikke dette gå utover bildekvaliteten, slik det ofte gjør når man må beskjære bildet.

En av de store nyhetene er at det også støtter stillbilde på 4 megapiksler. Canon har integrert egne bildebehandlingskretser i DIGIC DV-prosessoren, for å optimalisere stillbilde. Hva det medfører i praksis er vi litt usikre på. Sensoren i videokameraer er ikke optimalisert for stillbilde i utgangspunktet, men Canon hevder at det skal gjøre bildene mye bedre.

I følge Tom Larsen, produktgruppesjef i Canon Consumer Imaging Norge, har de kombinert sin beste presisjonsoptikk, bildebehandling, video- og digital stillbildeteknologi i dette kameraet. Det bør derfor kunne gi utmerket resultat på både video og stillbilde.

Det er mulig å lagre film på minnekortet, og kameraet støtter PictBridge for enkel utskrift av bilder.

MVX4i er ventet i butikkene fra september, og har en anbefalt utsalgspris på 12 499 kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen