4 GB fra Samsung

Etter hvert som mobiltelefonene blir mer og mer multimediatilpassede, øker også kravet om lagringskapasitet. Vi tar bilder, spiller inn små videosnutter og bruker mobiltelefonen som MP3-spiller. Da sier det seg selv at hvis vi skal få noen glede av mobiltelefonenes forskjellige mediamuligheter, så må det stadig kraftigere lagringskapasitet til.

Samsung ser behovet, og introduserer nå en minnebrikke med hele 4 Gigabit.

Minnebrikken har fått navnet OneNAND, og skal i likhet med Samsungs andre NAND-brikker fungere til alle de populære mobiloperativsystemene. Dette innebærer også Symbian og Linux.

Det mest oppsiktsvekkende ved brikken er størrelsen. Denne OneNAND-brikken er en av de minste hittil, med sine små mål på 11 x 13 x 1,4 millimeter. Slike små størrelser innebærer muligheter til å skape enda mindre og slankere mobiltelefoner enn de vi har på markedet idag.

Samsung opplyser at brikkens lesetid er hele 108 Megabyte i sekundet, og skrivetiden 10 Megabyte i sekundet. Disse hastighetene er fire ganger så høye som vanlige NAND-minnebrikker.

Brikken er også konstruert for å stjele mindre av batteritiden enn dagens minnebrikker. Den nye OneNAND-brikken forbruker 1,8 volt, noe som er betraktelig mindre enn de minnebrikkene vi har idag, som har et forbruk på 3,3 volt.

OneNANDs kapasitet er anslått til å kunne lagre 250 bilder tatt med et kamera med 5 megapiksler, eller ca. 120 musikkfiler.

Ifølge produsenten selv skal masseproduksjonen av brikken begynne i juli.

(Kilder: Cellular News, Mobiledia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen