4 av 10 vil betale for mobil-TV

Nokia har i samarbeid med TeliaSonera hatt et pilotforsøk med TV på mobilen for 500 utvalgte i Finland. I mars og juli ble det gjennomført en spørreundersøkelse blant dem.

41 prosent svarte de er villig til å betale for en slik tjeneste, og at halvparten av de spurte mente at 10 euro måneden (litt under 80 kroner) er en akseptabel pris.

20-30 minutter
I snitt brukte forsøkspersonene 20 minutter av gangen til å se mobil-TV. Enkelte brukte 30-40 minutter, på buss, tog eller trikk til og fra jobben, eller hjemme, som tillegg til vanlig TV.

Nyheter, sport og andre av de mest populære programmene fra TV-kanalene var de mest sette.

Over mobilnettet i Norge
Telenor Mobil har siden desember i fjor levert TV over 3G til sine mobilkunder og hevder at det har vært den mest populære 3G-tjenesten.

I sommer hadde Telenor et tilbud hvor 3G-kundene fikk se så mye TV de ville for 1,50 pr dag, men Telenor har ikke villet opplyse hvor mange som benyttet seg av det.

TV over mobilnettet legger beslag på mye kapasitet og vil derfor som bitbetalt tjeneste lett bli ganske dyrt.

Digitalt bakkenett
Testen Nokia har gjort i Finland baserer seg på DVB-H, som er teknologien for å sende TV over det digitale bakkenettet til mobilene.

Deutsche Telekom og Samsung kjører for tiden en test med en annen teknologi, DMB, som benytter samme sendenettet som DAB-radio. Detet er også et alternativ i Norge.

Samsung satser på flere hester, og har utviklet et chip-set som også kan brukes for DVB-H.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen