45 nm kommer i år

Det virker som om produksjonen går på skinner hos Intel for tiden. Tidligere denne uken bekreftet talsmenn for selskapet at 45 nm-prosessorer blir tilgjengelig i år.

Ifølge Intels Kirk Skaugen kommer den første oppgraderingen i Xeon-serien bare om et par uker - men da sannsynligvis på 65 nm og med 50W TDP.

Lanseringen på 45 nm i år gjelder både server- og arbeidsstasjons-prosessorer. Senere i år kommer nemlig en firekjerne-oppgradering til Intel 5000-serien som skal støtte 1600 MHz systembuss.

Prosessoren vil klokkes til inntil 3 GHz, er basert på "Penryn"-kjernen og blir "drop-inn"-kompatibel med dagens brikkesett for Xeon 5000-serien.

Tidligere hadde AMD overtaket rent ytelsesmessig med sin Opteron-prosessor, men i disse tider står Intel mye sterkere enn for ett år siden med sin firekjernearkitektur. AMD forventes å lansere sine firekjerner i løpet av sommeren, og da vil trolig forskjellene igjen utjevnes.

I 2008 er det kodenavn som "Nehalem" og "Westmere" som gjelder for Intel, men mange detaljer her er foreløpig ikke kjent.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen