45 kroner pr megabyte

Har du noen gang befunnet deg på toppen av et fjell og hatt behov for å koble deg til internett? Hittil har den eneste måten å løse problemet vært å finne et sted med mobildekning, noe som kan være en utfordring når man befinner seg i ubebodde, høytliggende strøk.

Nå er imidlertid løsningen klar. Britiske Inmarsat, som tilbyr satelittelefoni, har nå satt i gang en mobil bredbåndstjeneste for satelittelefoner. Tjenesten kalles Broadband Global Area Network (BGAN), og skal gi tilgang til både telefoni og datatjenester over hele kloden.

Om du vil koble deg opp via satelittene, trenger du en egen satelittmottaker som kommuniserer med PC-en, PDA-en eller mobilen via Wi-Fi eller blåtann. Så snart du har koblet deg opp, surfer du med hastigheter på opp til 492 kbps, altså omtrent 100 kbps raskere enn 3G. Du må regne med å legge ut mellom 5500 og 9000 kroner for mottakeren.

Det skal imidlertid nevnes at du bør ha en rimelig feit lommebok for å ta i bruk satelittbredbånd. Inmarsat tar nemlig hele 45 kroner ($6,95) pr megabyte du laster ned. Om du da laster ned noen e-poster med vedlegg og surfer litt rundt på nettet, blir det raskt noen megabyte.

Tjenesten er foreløpig tilgjengelig over Europa, Asia, Midtøsten og Afrika. I løpet av årets andre kvartal skal satelittbredbånd også dekke det amerikanske kontinentet. Om du vil ha et satelittabonnement, finner du en liste over Inmarsats partnere ved å gå til denne siden.

Her ser du prisene for å bruke BGAN:

  • Innmeldingsavgift: $10
  • Månedsavgift: $38
  • Samtaler pr minutt: $0,89 - 1,10
  • SMS: $0,40
  • Data: $6,95 pr MB

(Kilder: Vnunet.com, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen