Test

40 Year Old Virgin

Tittelen på denne filmen sier selvsagt helt perfekt hva filmen handler om, og det trenger ingen presisering. Hovedpersonen er en amerikaner ved navn Andy Stitzer, som spilles av Steve Carell. Andy arbeider på lageret i en butikk som selger TV-er og elektronisk utstyr. Han er ikke den mest populære av de ansatte, men heller den rare fyren som ingen bryr seg så mye om. Det første man legger merke til ved hovedpersonen er at han er sær, som gamle jomfruer jo ofte kan bli. Andy sykler til jobb (og tar med seg sykkeldekket hver gang han låser sykkelen), samler på Action-Man og steller og styrer med seg selv som bare single mennesker kan gjøre.

Alternativ tekst mangler
40 år gammel og tegneserier. Var det noen som sa jomfru?

Sandsekkpupper

En dag blir han bedt med på å spille poker sammen med kolleger fra arbeidet etter jobb. De spør han selvsagt bare fordi de mangler en spiller. Kvelden blir sen, og de begynner selvsagt å prate om sex. Andy kommer med utsagn som "Ooh, I love breasts", og andre ting som kollegene reagerer på. De skjønner plutselig sammenhengen når Andy forklarer et kvinnebrysts konsistens er som en sandpose! Hemmeligheten er røpet, og nå starter kampen om å få Andy til sengs.

Kolleger hjelper til, den kvinnelige sjefen tilbyr seg personlig å ta jomfrudommen hans, og selvsagt blir det mye rot rundt dette. Andy må for eksempel fjerne håret på brystet. Håret går forresten fra magen (minst) og helt opp til halsen. På halsen, armene og i ansiktet er mannen derimot stort sett hårfri. Det sies at denne scenen ble spilt inn mens han faktisk måtte fjerne kroppshår for å gjøre det så troverdig som mulig. Det er ikke særlig morsomt, selv om dette tydeligvis er meningen. Filmen kan omtales i tre ord: sex, sex, sex. Det er det filmen handler om, og det er det nesten all humorer dreier seg om.

Tre morsomheter

Det skal tas med at filmen har tre morsomme replikker, en helt ok historie, men som filmskapernedesverre ikke har klart å gjøre spesielt spennende. Filmen gir inntrykk av å være en hastefilm med en gjennomtenkt overordnet historie som ikke er blitt videreutviklet. Slutten på filmen er overraskende med positivt fortegn. Når slutten nærmer seg får man en god følelse, men den går litt over når man tenker over hva man har sett 90 prosent av tiden.

Bilde

"40 Year Old Virgin" byr ikke på overraskende effekter. Sammenlign denne filmen med en high school film, bare at denne skal være litt mer voksen. Mye av filmen er ren improvisasjon underveis. Den inneholder mange feiltrinn som ble vurdert som så bra at de likevel ble tatt med i selve filmen. Å improvisere i en komedie kunne fungert dersom skuespillerne var flinke, men i dette tilfelle funker det dårlig. Dette er en ren amerikansk film som har god kvalitet på alt utenom innhold.

The 40 Year Old Virgin   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen