40 sekunders SMS

Har du noen gang sendt en tekstmelding og vært bekymret for at uvedkommede skal lese den? Da hadde det vært perfekt med et system som i tro spionfilm-stil ødela meldingen etter at den var lest, som i TV-serien Mission Impossible fra 60-tallet.

Nå har britiske Staellium kommet med en slik tjeneste som passer like godt til deg som er notorisk utro, som til deg som sender meldinger som kan skade firmaet du jobber for om de kommer på feil hender. StealthText er tekstmeldinger som på ekte spionvis ødelegger seg selv førti sekunder etter at du har åpnet dem. Meldingene går likevel ikke opp i røyk, som på film, og du kan ikke sende meldinger til hvem som helst.

De selvødeleggende meldingene vil nemlig ikke fungere uten at både sender og mottaker abonnerer på tjenesten StealthText. Hittil har det vært mottakerens avgjørelse om hun eller han vil beholde meldingen, det nye systemet lar det være opp til senderen om meldingen skal forsvinne etter at den er lest. Mottakeren får nemlig ikke en vanlig SMS til telefonen sin, men en wap-lenke som peker til Staelliums hjemmesider. Når du følger denne, vil du få lest beskjeden, men den vil slettes etter førti sekunder. Da er den borte for alltid. Det vil lagres en kopi av originalen en stund, men mottakeren har ingen tilgang til denne.

Tjenesten kan vise seg å være nyttig for mange mennesker. For eksempel kunne den vært til hjelp for fotballstjernen David Beckham som havnet i trøbbel på grunn av pikante SMS. Vår egen kjære Jon Arne Riise burde vel også ha interesse av tjenester som dette.

Staellium fokuserer selv først og fremst på kunder innen forsvaret og det private næringsliv, hvor det stilles strenge krav til sikkerhet med tanke på informasjon som kan komme på avveie. Likevel setter de ingen grenser for hvem som kan benytte seg av tjenesten. – Det å kunne sende meldinger som sletter seg selv har massive fordeler for folk fra alle samfunnslag, fra vanlige mobilbrukere til kjendiser og forretningsfolk, sier Carole Barnum, leder i Staellium til den britiske avisa Daily Record.

Staellium har planer om å tilby tjenesten sin også på andre områder enn tekstmeldinger. Etter hvert vil den inkludere e-post, telefonsvarer og bildemeldinger i tjenesten. StealthText er foreløpig bare tilgjengelig i Storbritannia.

(Kilder: Textually.org, DailyRecord.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen