40 millioner kredittkortnummer stjålet

Id-tyveri og stjeling av kortnummer blir stadig mer utbredt. Uansett hvor godt du beskytter deg vil det alltid være en risiko. Det har nå 40 millioner korteiere fått erfare.

Nettbutikker
De forskjellige kortnummerne ble riktignok ikke plukket opp fra enkeltpersoners maskiner. Det var hackerangrep mot ni av de største nettbutikkene i USA som gjorde at de 11 fikk tak i så mange nummer.

Kredittkortnummerne ble videresolgt til lyssky individer både i USA og i øst-Europa, og ble benyttet til å heve store pengesummer fra minibanker.

– De brukte avanserte hacketeknikker som gjorde at de kunne bryte gjennom sikkerhetssystemet og installere programmer som samlet enorme mengder data om personlig økonomi. Dette skal de så ha solgt til andre eller brukt selv, sier riksadvokat Michael Mukasey ifølge NTB.

Største noensinne
Den amerikanske riksadvokaten tror dette kanskje er det mest omfattende tilfellet av identitetstyveri noensinne, Omfanget av misbruken av de 40 millioner kortene er foreløpig ukjent, men det kan vise seg å være snakk om astronomiske summer.

– Denne saken understreker hvor stadig mer sårbare vi blir mot tyverier av personlig informasjon, fortsetter riksadvokat Mukasey.

Kripos usikre
Det er foreløpig ikke offentliggjort hvilke nettsider de 11 stjal informasjonen fra, og hos datakrimavdelingen til Kripos er de usikre på om norske kredittkortkunder kan være rammet.

- Vi har føreløpig ikke fått noen tilbakemeldinger fra norske brukere, men det er klart at hvis dette er internettbutikker som har hatt norske kunder, så vil nok kortinformasjonen være lagret i databasen. Det hadde vært meget interessant å få rede på hvilke butikker det gjelder, sier Inger Nergård i Kripos.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen