40 millioner EOS-kameraer

Første kamera i EOS-serien: Canon EOS 650.
Første kamera i EOS-serien: Canon EOS 650.

Canon annonserte nylig en ny milepæl idet de passerte 40 millioner produserte enheter i den populære EOS-serien med speilreflekskameraer. Av disse er 20 millioner enheter digitale kameraer.

Det første EOS-kameraet ble lansert i 1987, på Canons 50-årsdag, og døptes Canon EOS 650. Canon skrøt av en uovertruffen autofokus, mye på grunn av den nye objektivlinja deres: EF. Nå skulle fokusmotoren være innebygget i hvert enkelt objektiv, og kun elektroniske signaler skulle utveksles mellom kamera og objektiv. Dette er forøvrig systemet som brukes i dag.

Navnet står for "Elektro-Optisk System", og er beleilig nok også navnet på morgengryets greske gudinne. Om det var EOS eller Eos sin fortjeneste - serien ble en knallsuksess. Ti år senere hadde Canon produsert ti millioner EOS-kameraer, og allerede i 2003 var tallet 20 millioner. Etter en aldri så liten digital revolusjon når vi dagens tall syv år senere - 40 millioner.

I dag, 23 år etter lanseringen til Canon EOS 650, er Canons nye hjertebarn noe teknisk forbedret - selv om estestikken faktisk ikke har forandret seg så veldig mye.

Canon EOS 1D Mark IV
Canon EOS 1D Mark IV

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen