40 millioner EOS-kameraer

Første kamera i EOS-serien: Canon EOS 650.
Første kamera i EOS-serien: Canon EOS 650.

Canon annonserte nylig en ny milepæl idet de passerte 40 millioner produserte enheter i den populære EOS-serien med speilreflekskameraer. Av disse er 20 millioner enheter digitale kameraer.

Det første EOS-kameraet ble lansert i 1987, på Canons 50-årsdag, og døptes Canon EOS 650. Canon skrøt av en uovertruffen autofokus, mye på grunn av den nye objektivlinja deres: EF. Nå skulle fokusmotoren være innebygget i hvert enkelt objektiv, og kun elektroniske signaler skulle utveksles mellom kamera og objektiv. Dette er forøvrig systemet som brukes i dag.

Navnet står for "Elektro-Optisk System", og er beleilig nok også navnet på morgengryets greske gudinne. Om det var EOS eller Eos sin fortjeneste - serien ble en knallsuksess. Ti år senere hadde Canon produsert ti millioner EOS-kameraer, og allerede i 2003 var tallet 20 millioner. Etter en aldri så liten digital revolusjon når vi dagens tall syv år senere - 40 millioner.

I dag, 23 år etter lanseringen til Canon EOS 650, er Canons nye hjertebarn noe teknisk forbedret - selv om estestikken faktisk ikke har forandret seg så veldig mye.

Canon EOS 1D Mark IV
Canon EOS 1D Mark IV

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen