40 år for mobilbruk

Sitter du i fengsel, er mulighetene til å kommunisere med omverdenen svært så begrenset. Men skulle du få tak i en mobiltelefon, kan ting straks se lysere ut - med mindre du blir oppdaget.

Det var nettopp det texaneren og fengselsfuglen Michael Manor ble. Manor, som fra før av hadde en dom på 32 år for biltyveri, ble oppdaget da han mistet en innsmuglet mobiltelefon ned på gulvet i cella si.

Da Manor ble tatt på fersken med en mobiltelefon på cella, ble han først tilbudt en ekstra straff på 20 år. Da Manor nektet å godta tilbudet, ble saken bragt for retten i Brazoria County.

Det var fint lite sympati å få hos dommerne i rettsaken, som skulle avgjøre om Manor skulle straffes ytterligere for mobilbruken. De slengte like så godt på 40 år til, slik at Manor nå har en dom på hele 72 år, til tross for at ingen kan bevise at han brukte telefonen til noe ulovlig.

- Vi prøver å fjerne han fra samfunnet. Han fortjener ikke å ha en mobiltelefon, sier Phil Hall, som fører saken mot Manor.

Et økende problem
Ulovlig bruk av mobiltelefoner er blitt et stort problem i fengslene i Texas. I løpet av fjoråret ble det konfiskert 135 ulovlige mobiltelefoner. Bare i år er antallet oppe i 90 allerede. Telefonene smugles av og til inn av besøkende, men stort sett ved hjelp av fengselsvakter som ofte blir truet eller lokket til å hjelpe fangene. Deretter tjener fangene store penger på å låne ut mobiltelefonene til andre fanger.

- Telefonene fungerer som American Express. De er god valuta, forteller John Moriarty, generalinspektør ved Texas' Departement for kriminalrett.

En mobiltelefon i gale hender kan være mer sjebnesvangert enn det de fleste tror. Fangene bruker nemlig mobiltelefonene til å ta kontakt med venner, familie og allierte på utsiden. Ofte brukes de også til å planlegge rømninger eller å smugle inn narkotika og andre varer i fengslene. Ved å kun bruke uregistrerte kontantabonnement, risikerer ikke fangene at telefonene spores til dem selv eller andre.

(Kilde: Belleville Newsdemocrat, Engadget Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen