40 % privat e-post å jobb

  • Endret
Privat e-post har ofte vært et omdiskutert tema på arbeidsplassen, Ikke alle sjefer er like begeistret for ansatte som bruker arbeidstid til å sende og motta private e-poster som legger beslag på verdifull arbeidstid.

I tillegg til tapt arbeidstid, viser mange undersøkelser at privat e-post er en av de største risiko trusselene mot bedriftens IT systemer. De fleste virusinfeksjonene stammer i de fleste tilfeller vedlegg som har kommet via private e-poster.

En nylig gjennomført dansk undersøkelse viser at nesten 40 % av all e-post som sendes og mottas av bedrifter er av privat karakter. Undersøkelsen som er gjengitt av Jyllandsposten, ser kun på mengden av privat e-post og ikke hvilke kostnader dette medfører for bedriftene.

Brukes de samme kostnadsberegningene på privat e-post bruk som på SPAM, blir er privat e-post veldig kostbart for arbeidsgiverne. SPAM (som internasjonalt står for omtrent 50 % av alle sendte e-poster) er estimert til å koste næringslivet 155 milliarder i 2003, les mer hosjp.dk.

I tillegg kommer også ekstra kostnader for lagring av privat e-post. Den danske undersøkelsen påpeker at privat e-post også legger beslag på omtrent like stor andel av lagringskapasiteten til bedriften 30 – 40%.

Ekspertene er veldig delte i hvordan private nettvaner har innvirkning på effektiviteten. Nylig konkluderte en amerikansk undersøkelse at ikke jobb relatert Internet surfing ikke har noen negativ effekt på arbeidet. En annen amerikansk undersøkelse mener også at kabal kan være et nyttig avbrekk i jobben, les mer om den undersøkelsen her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen