3G vokser mer

Tele2 leier fra før av GSM-nett av Telenor, men nå er de ute etter hastighet. Derfor har operatøren nå bestemt seg for å utvide slik at abonnentene kan få tilgang til tredje generasjons mobiltelefoni.

Første aktør uten nett
Tele2 blir dermed etter all sannsynlighet den aller første virtuelle tjenestetilbyderen som leverer 3G-tjenester i det norske mobilmarkedet.

Tele2 vil lansere egne 3G-tjenester til høsten. Det er basert på MVNO-avtalen Mobile Virtual Network Operation) med Telenor Mobil. MVNO-avtalen gir kunder full tilgang til både GSM, EDGE og 3G hos Tele2 i Sverige, og full tilgang for Tele2 hos Telenor.

Hvilken type tjenester dette vil være er fremdeles uklart. Men tjenester som nyheter, sport, musikk, spill vil nok være å finne blant tjenestene.

- Vi kommer til å fortsette vår strategi med å levere tjenester til meget konkurransedyktige priser, også 3G-tjenester, sier Tele 2-sjef Müller-Hansen til Teleavisen.no.

Fra før av har både Telenor og NetCom lansert sine egne 3G nett, men NetCom har foreløpig bare støtte for datakort. Ikke før 1. juni får NetCom-kundene tilgang til 3G via mobiltelefonen.

Et tredje nett
Mobilselskapet 3 skal etter planen lansere 3G-telefoni i Norge i løpet av høsten. Hvordan det går med de planene er usikkert. Det er bare å håpe at 3 kommer på banen snart, og tar med seg teknologien de bruker i Danmark.

Med Tele2 på banen og teleselskapet 3 i gang med utbyggingen av sitt eget 3G-nett så vil det være fire selskaper som konkurrerer på det norske markedet i løpet av året. Det er også høyst sannsynlig at andre virtuelle operatører vil følge etter etter hvert som teknologien får slått skikkelig rot her i landet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen