3G til fjells

Ventetiden på 3G har vært lang i Norge, og NetCom klarte å få folk til å vente enda lenger, selv om de faktisk lanserte sitt nett for kort tid siden. Nettet er kun åpent for pc-kortbrukere - har man en 3G-telefon er Telenor eneste alternativ.


Snart på tide å sjekke mail?

NetCom kaller derfor UMTS-nettet sitt for et mobilt bredbåndsalternativ, og for de som er hyppige brukere av bredbånd mens de er på farten er nok utvidelsen av 3G-dekningen en god nyhet.

I følge operatøren selv skal det nå være langt flere steder hvor man nå kan surfe via NetComs nett. Veistrekninger langs E6 og E18 skal være utbygd, samt en rekke mindre plasser over hele landet. Dekning langs veiene kan være hyggelig å ha i bakhånd når bilkøene vokser seg lange og trege under påsketrafikken.

Ikke bare på veien
Noen hevder at veien er målet, men for mange påsketurister er høyfjellet og hyttekos det primære målet for påsken. NetCom har tydeligvis tro på at laptopen ikke får ligge i fred selv om det er påskeferie, og har derfor sørget for en kraftig utbygging av 3G-nettet på en rekke større feriesteder.

Geilo, Hemsedal, Beitostølen, Norefjell, Trysilfjellet, deler av Sjusjøen, Hafjell og Kvitfjell er blant stedene som har fått dekning. NetComs nett når dermed ut til et stort antall feriefolk, og enten man bare vil sjekke mail, lese nyheter eller holde kontakten med kontoret, kan man surfe på hastigheter opptil 384 kbps.

NetCom har også tatt i et tak for den nordlige delen av landet vårt. Bakkestasjoner fra Sør-Trøndelag og nordover skal være nå oppgradert med EDGE. Med en telefon som støtter teknologien, innebærer dette hastigheter på inntil 200 kbps, eller tre til fire ganger raskere enn tradisjonell GPRS.

NetCom har med dette sørget for at påsken kan være trådløs, men ikke nettløs. Om været blir dårlig eller påskekrimmen skuffer, har man alltids et alternativ i Internett.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen