3G til 200 kroner

Telenor hadde en drøm om hundre tusen 3G-kunder i løpet av 2005. Det gikk ikke helt slik operatøren hadde håpet, og bare 60 000 nordmenn har hittil skaffet seg 3G-mobil.

For å gi en ekstra oppmuntring til potensielle 3G-kunder som enda ikke har bestemt seg, tilbyr Telenor om kort tid 3G-telefonen Sony Ericsson K600i til under to hundre kroner. Kampanjen er et samarbeid mellom Telenor og Elkjøp.

Om dette kan regnes som billig eller ikke, er opp til hver enkelt å avgjøre. I følge Digi.no kan du nemlig kun få kjøpt telefonen sammen med et Telenor Fri-abonnement, som du binder deg til for 12 måneder. Fri-abonnementene gir deg et valgt antall ringeminutter inkludert i månedsprisen. Jo flere ringeminutter du ønsker, jo høyere er månedsprisen. Du kan lese mer om Fri-abonnementene på Telenors nettsider.

Telenor har tidligere vist til det hittil noe snevre utvalget av 3G-telefoner i Norge, som en av grunnene til at bruken av 3G har gått tregere enn forventet.

I løpet av 2006 ventes det imidlertid en rekke 3G-modeller på det norske markedet. Forretningsutvikler for Telenor Mobil, Rick Brown, spår i følge Digi.no at salget av 3G-mobiler kommer til å passere salget av GSM-mobiler i løpet av høsten 2007. Han avslører også at Telenor har planer om å tilby flere 3G-modeller med sterk subsidiering:

- Vi er nå kommet til et punkt der de mest funksjonsrike modellene er 3G-modeller, for eksempel Nokias N-serie. Dette har skjedd den siste måneden og dette kommer til å drive utviklingen. Vi vil også over nyttår få billigere 3G-mobiler som Nokia 6280, som vil koste rundt 1000 kroner inkludert subsidier, sier han til Digi.no.

Supersubsidierte mobiler er ikke den eneste måten Telenor forsøker å lokke flere 3G-kunder på. Operatøren har nemlig en avtale med NRK som gjør at du kan få se samtlige arrangementer fra vinter-OL i Torino gratis via mobil-TV når lekene begynner i februar.

Du kan lese mer om Sony Ericssons k600i i vår test av telefonen fra september.

(Kilder: Digi, Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen