3G sprer seg i USA

Alternativ tekst mangler
Stadig flere UMTS-master på amerikanske kornåkre.

USA liker å gjøre ting på sin egen måte, også når det gjelder 3G. Men ting tyder på at 3G-standarden vi bruker her i Europa, UMTS, er i ferd med å ta over for amerikanernes egen EV-DO.

Qualcomm, som driver med forskning og utvikling innen trådløs telekomunikasjon, har rettighetene til de ulike 3G-teknikkene. De vil gjerne at amerikanske operatører fortsetter å satse på EV-DO. Men det vil ikke operatørene selv.

Nå satser nemlig flere og flere av de amerikanske operatørene på UMTS-standarden. Senest ut er operatøren T-Mobile. Fra før av har allerede Cingular og AT&T bestemt seg for å bygge ut UMTS-nett, skriver Mobil.se.

Dette er ikke første gangen Qualcomm opplever å gå i mot strømmen. I midten av september kunne vi fortelle at flere av verdens største mobileratører vil gå sammen for å lage en felles standard for 4G.

Samlingen om en felles 4G-standard kan også sees som et frontalangrep på Qualcomm, og en beskjed fra operatørene om at det er på tide å droppe alle de ulike teknologiene. Du kan lese mer om arbeidet for en felles 4G-standard i saken "Vil ha samme mobilstandard jorda rundt".

Det er for øvrig ikke bare europeiske 3G- og 4G-standarder som holder vinner terreng i USA. I juli i år skrev vi at GSM-teknologien som brukes blan annet i Norge og resten av Europa, er i ferd med å ta over for CDMA i USA. Det kan du lese mer om i saken "GSM-teknologien tar over".

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen