3G og WiFi fra DoCoMo

NTT DoCoMo er en av Japans største mobiloperatører. For få dager siden gjorde de det nye 3G-apparatet N900iL tilgjengelig for sine kunder. Utstyr som 2,2” fargeskjerm med oppløsning på 320x240, minnekortplass, megapixelkamera og et ekstra indre kamera for videotelefoni, hever ingen japanske øyenbryn.

Men denne telefonen har i tillegg til 3G, støtte for WiFi.

To nett for prisen av ett
DoCoMos Passage Duple-system, gir ny betydning til begrepet dual band. Her er det snakk om 3G og WiFi. Voice over IP-støtten gjør det mulig å bruke et trådløst nettverk til å ringe over Internett.

En av de store fordelene med IP-telefoni er det er tilnærmet gratis å ringe fra en IP-telefon til en annen. Det er dessuten stadig flere selskap som tilbyr rimelige IP-telefoniløsninger hvor man også kan gjøre samtaler til det vanlige telefonnettet.

Telefonen svitsjer selv mellom FOMA eller IP-telefoni, og man kan velge å være koblet til ett av dem, eller begge nettene samtidig.

Businessfon med begrensninger
N900iL lanseres i hovedsak for bedriftsmarkedet. I tillegg til å kunne IP-telefonere, er for eksempel avtaler, dokumenter og epost lagret på lokalnettverket til enhver tid tilgjengelig via telefonen.

Det er også en funksjoner som kan vise om man er ledig, sitter i møte eller kanskje dro hjem tidlig en dag, men disse tjenestene og IP-telefonien, er begrenset til kun å fungere mellom N900iL-apparater i samme nettverk.

Nokia skal på sin side ha en telefon med støtte for 3G og IP-telefoni klar i løpet av 2005.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen