3G i lite format

I dag lanserte Nokia tre nye modeller til sin portefølje. N70 er en av Nokias nye, som garantert vil vekke oppsikt. Enheten er utstyrt med masse funksjoner pakket inn i et spektakulært design.

N70 er Nokias nye multimediatelefon. Designet er ikke annet enn fortryllende, og telefonen gjør sitt preg i en innpakning preget av noe som kan ligne børstet stål og aluminium. Her har ikke plastikk-følelse noen eksistens.

Den minste Series 60-modellen med 3G
Nokia N70 vil være utstyrt med Symbian Series 60. Dette er et enkelt grensesnitt med enorme muligheter. Du kan for eksempel med enkelhet installere de programmene du vil ha, og programmer finnes det nok av.

Enheten har mål på 108.8 x 53 x 17.5 millimeter. Dette er svært lite til å være en såpass avansert Symbian-telefon. Nokia reklamerer med at dette er den minste Series 60-telefonen med 3G.

Modellen minner spesifikasjonmessig om Nokia 6630, som er den mest kjente 3G-telefonen på markedet, men er nok blitt en del råere på de fleste områder. N70 har altså blitt utstyrt med 3G. Dette betyr svært rask dataoverføring, på henholdsvis 386 kbps under nedlasting. Andre funksjoner vi forbinder med 3G er blant annet videotelefoni og mobil-TV.

To kamera
Nokias eldre 3G-telefon, 6630, var imidlertid ikke kjent for sine videotelefoni-muligheter da designerne tydeligvis sov på jobb da kameraet ble plassert. Kameraet på 6630 er nemlig bakpå telefonen, noe som gjør videotelefoni til en vanskelig affære. Man kan nemlig ikke se motparten samtidig som motparten ser deg.

Dette har heldigvis Nokia tatt fatt i denne gangen. Designerne har fått kaffe på jobb også den dagen de skulle plassere kameraet. Med dette har den nye N70 fått to kameraer, nemlig ett foran og ett bakpå telefonen. Dette gjør både videotelefoni og det å ta selvportrett mye enklere.

På baksiden av telefonen befinner det seg også et deksel som beskytter kameraet. Ved å dra ned dekselet titter kameralinsen fram, og du er klar til å knipse bilder.

Kameraet bakpå telefonen kan ta bilder i en oppløsning på hele 2 megapiksler, noe som taler for bilder i sannsynligvis svært god kvalitet. I tillegg har Nokia plassert en blitz ved siden av, noe som hjelper godt på når man skal ta bilder i mørket. Nokia kan i tillegg skryte av 20 x digital zoom. Hvordan bildene ser ut etter at man har zoomet kunstig inn 20 ganger, det er en annen sak.

I tillegg skal kameraet på N70 ha fått en funksjon som optimaliserer bilder. Her er det bare å velge mellom natt, sport, portrett og lignende, og bildene skal tilpasses deretter slik at du får best mulig bilder i enhver situasjon. Nokia kan også fortelle at de har inkludert et album-program fra Adobe, som gjør arkivering av bilder enkelt og oversiktlig. Man får også et tilsvarende Adobe-program til PC-en, noe som gjør at du enkelt kan synkronisere mobilens fotoalbum med PC-ens.

For å overføre bilder til PC-en kan det benyttes datakabel (USB) eller blåtann. Siden dette er en 3G-telefon kan du også bruke internett, og sende bildene til en e-post-adresse, uten at dette tar hele dagen.

Etter så mye snakk om bildearkivering på telefonen er det vel ikke annet enn minnekapasitet som står i hodet på de fleste. Det er fortsatt litt usikker hvor mye minne Nokia N70 har blitt utstyrt med, men det som er sikkert er at enheten kan utvide minnet ved hjelp av et RS-MMC-kort. Dette er intet annet enn en forminskning av MMC-kortene, og befinner seg også på eksempelvis Nokia 6630.

N70 skal etter planen slippes på markedet en gang mellom august og desember i år. Noen pris har vi ikke fått oppgitt.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen